Annas verden

OTTEKANTEN, TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE
TORSDAG D. 10. SEPT. 2020 KL. 19.30

En forestilling om maleren Anna Ancher

Anna står foran sit gennembrud på den københavnske kunstscene.
Privat og kunstnerisk er hendes og Michaels forhold idyllisk. De er ligeværdige og fascinerede af hinanden og i takt med, at Annas åbenlyse talent for at male har foldet sig ud, er deres forhold kun blevet styrket. Men det er ikke let at forene den klassiske moder- og hustrurolle med et liv som bohemekunstner. Særligt omverdenen har svært ved at forstå hendes valg og ikke mindst fra-valg i bestræbelserne på at lykkes som kvindelig kunstner.
 
På den måde peger kvinde- og kunstnerportrættet af Anna Ancher på et af vor tids store køns- og identitetsspørgsmål: Kan man både have børn og karriere eller må man vælge – og hvad er konsekvenserne?

Beretningen om Anna Ancher er fortællingen om en ny type kvinde, en ny retning i malerkunsten og historien om samlingspunktet for kunstnerkolonien i Skagen – et af de mest produktive og succesfulde kunstneriske fællesskaber i Danmark.

Fra Det Flydende Teater. Med Julie Riis, Luise Skov, Pelle Nordhøj Kann + musiker Nanna-Karina Schleimann. Instruktør Jennifer Vedsted. Dramatiker Julie Petrine Glargaard.
Varighed: 85 min. u/ pause.