Arendt – at se i mørke

VORDINGBORG TEATER
TORSDAG D. 21. NOVEMBER 2024 KL. 19.30


Anmelder – og publikumsrost succesfuld forestilling om den tysk-jødiske filosof Hannah Arendt med Ina-Miriam Rosenbaum i hovedrollen som Arendt.
Vi møder Arendt i 1975 på et hotelværelse i København. Hun er i Danmark for at modtage Sonning prisen. Stemmer fra fortiden driver hende rundt i en turbulent strøm af mennesker, hun har mødt, valg hun har truffet, og politiske teorier hun har formet i løbet af sit dramatiske liv. I en evig dialog med sin afdøde mand Heinrich Blücher forsøger hun at tæmme tvivlen og dæmonen i hendes liv – Adolf Eichmann. I sceniske og fysiske nedslag er vi med Arendt på flugt fra nazisterne i 1930’ernes Berlin, som statsløs i Paris, i interneringslejr i Gurs, hvorfra hun flygter til Amerika i 1941.
I 2. akten rulles processen mod Adolf Eichmann endelig op og vi følger Arendt som korrespondent for The New Yorker under processen. Med skarpt vid argumenterer hun imod både anklager og tiltalte i sin søgen efter nuancerne og en sandhed bag Holocaust, indtil hun selv kommer under anklage.
På scenen genskaber hun sin teori om ondskabens banalitet og taler sine kritikere imod.

Fra Off Off Produktion i samarbejde med Odense Teater. Medvirkende: Ina-Miriam Rosenbaum, Benjamin Kitter og Klaus T. Søndergaard. Dramatiker: Rhea Leman. Instruktør: Anne Zacho Søgaard. Scenograf, kostume og videodesigner: Lisbeth Burian. Komponist og lyddesigner: August Rosenbaum. Koreograf: Alma Toaspern. Varighed: 2 timer og 30 min. inkl. pause.

Pris: 300 / Medlem 220 / Under 26 år: 120.