Energi

PAVILLON K, VORDINGBORG
FREDAG D. 21. MARTS 2025 KL. 19.30


Forestil dig et atomkraftværk i Danmark. Forestil dig at det ligger i din baghave.
Ville du glæde dig over et lavere CO2aftryk? Ville du frygte at ejendomsværdien faldt? Eller endnu værre; at du en dag vågnede op til et udslip?

Det var virkelighed for de familier der boede i Kyndby Huse i årene 1974-85. Deres nabo og arbejdsplads, Kyndbyværket, var dengang en mulig lokalitet for et kommende atomkraftværk. Derfor var der i perioden et forbud mod bebyggelse i en radius af 10 km fra Kyndby.

I dag fungerer Kyndbyværket som hele Sjællands el-nødforsyning, men hvad hvis Kyndbyværket igen bliver foreslået som atomkraftværk og atomkraften derfor kommer til Danmark?

”Energi” er ny dansk dramatik skrevet af Anna Skov. Vi kommer helt tæt på et lokalsamfund og tager diskussionen op om vi skal genoverveje atomenergi som energikilde i Danmark. Vil det gavne klimaet? Er de menneskelige omkostninger lavere end ved kul og vindkraft? Hvad vil det betyde lokalt? Og kan de globale fordele overtrumfe de lokale omkostninger?

Vi giver ikke svarene, men tilbyder publikum en nuanceret viden om atomkraft, samt sætte det globale klimaperspektiv ved vores lokale handlinger til diskussion

Fra Parkteatret – Frederikssund kommunes egnsteater.
Medvirkende: 3 skuespillere. Instruktion: Johan Sarauw. Dramatiker: Anna Skov. Varighed: 1 t 30 min.

Pris: 230 / Medlem 120 / Unge under 26 år: 70