Omve’n hjemve

VORDINGBORG TEATER
ONSDAG D. 4. SEPTEMBER 2024 KL. 20.00

Med mulighed for Sønderjysk Kaffebord i foyeren kl. 19.00 (tilkøb)


Æ Teater elsker Rikke Thomsen og det tror de også at du gør – eller snart vil komme til!
Derfor har de skabt denne musikforestilling i samarbejde med Teatret Møllen.

OMVE’N HJEMVE er en fortolkning af den sønderjyske singer-songwriter Rikke Thomsens debut-EP af samme navn, som for alvor satte hende på danmarkskortet med hits som Åltins koldt i København og Mojn når vi komme og som indbragte hende Modersmål-Prisen.

Mange unge i “Udkantsdanmark” står med et valg: Skal de flytte til storbyen, eller skal de aktivt vælge at blive der, hvor de er vokset op? Det er et dilemma, og overvejelserne er mange: Skal jeg flytte til Aarhus for at forfølge min drøm? Skal jeg skrive mig op til en lejlighed på Amager og finde en studieplads i København? Hvad kommer folk til at tænke om min dialekt? Og hvad sker der, hvis jeg fortryder og flytter tilbage? For hvem er jeg, når jeg ikke længere er den jeg var?

Alle disse spørgsmål er omdrejningspunktet for Æ Teaters musikforestilling OMVE’N HJEMVE.
Det er en nærværende, humoristisk og tankevækkende forestilling om det at være ung, føle sig anderledes og forsøge at finde sine ben i vores lille, store land.
“Det er hamrende intelligent og underholdende ungdomsteater, men rammer alle, der nogensinde har følt sig lidt tabt i verden – og hvem har ikke det? Det kan godt være, jeg ikke forstod alle ord, men jeg blev ramt lige i hjertet af følelsen.” (- Anne Liisberg, Iscene)

OMVE’N HJEMVE er altså noget helt nyt i det danske teaterlandskab og med garanti den eneste teaterkoncert “å synnejysk”.

Fra Æ Teater. Medvirkende: Anne Blomsgård, Thea Kastberg, Linnea Fabricius.
Instruktør: Rasmus Ask. Scenografi og kostumedesign: Andrea Lindeneg.
Musik: Rikke Thomsen. Komponist og musikalsk arr.: Johannes Smed.
Varighed: 60 minutter. Pris: 250 / Medlem 150 / Unge under 26 år: 90