At lære at dø

VORDINGBORG TEATER
ONSDAG D. 10. APRIL 2024 KL. 19.30


Et kommunalt drama om klimakamp, papirarbejde og vold

Der er klimauge i den lille kommune og alle medarbejderne er klar! Men den klimadepressive folkeskolelærer Elin, kan næsten ikke holde angsten tilbage, når hun skal undervise børnene i emnet. Klimaoptimisten Andreas er til gengæld topmotiveret for at starte i Miljøforvaltningen, hvor han skal tilse byggeriet af en ny stor industrihavn, der dog lige kræver at de fælder byens sidste stykke skov. Her starter en medrivende, skæv og uforudsigelig historie, som tager en vild, provokerende og magisk drejning under klimaugen, der ender som ingen havde forudset!

Den kontroversielle instruktør Viktor Tjerneld, der stod bag succesen SPEJLMANDEN, har skrevet AT LÆRE AT DØ til alle der føler sig lammet af mediernes billeder af hedebølgeflammer, tørke, de høje energipriser og politikernes fine taler, men for langsomme handling.

”Jeg vil ikke se en teaterscene som en foredragssal om tingenes tilstand, men som et sted, hvor vi kan fortælle om, hvordan det er at være et menneske, der skal forholde sig til al den uro og de alarmmeldinger, der er omkring os i Danmark i 2022. For tiden er det nemt at føle sig magtesløs og miste håbet for fremtiden. Her kan teatret måske hjælpe os,” siger Viktor Tjerneld.

Fra Teater Mungo Park. Medvirkende: Sebastian Aagaard-Williams og Rikke Westi. Instruktion og tekst: Viktor Tjerneld. Scenografi: Peter Schultz. Lyddesign: Emil Bøll. Lysdesign: Jari Matsi. Videodesigner:  Christian Halberg. Foto og trailer: Rumle Skafte. Varighed: ca. 1 t. 30 min.
Vi anbefaler forestillingen fra 15 år og op.