Aflyst: Fête Galante – Den Jyske Opera

DGI HUSET VORDINGBORG
FREDAG D. 26. FEB. 2021 KL. 19.30

AFLYST p.gr. af de forlængede Corona-restriktioner.
Alle billetkøbere får direkte besked om refundering af billetter.

Arrangør: Foreningen Opera i Vordingborg
Priser: A-billetter koster kr. 390,- og B-billetter koster kr. 315,-. For unge under 26 år er priserne hhv. 195,- og 160,- Handicappladser bestilles direkte ved henvendelse til Billetten.dk på tlf. 70 20 20 96

Den Jyske Opera giver nyt liv til nogle af de storslåede, men glemte, danske skatte i det nationale operarepertoire.

‘Fête galante’ betyder kærlighedsfest og var en populær fornøjelse hos adelen i begyndelsen af 1700-tallet, især i Frankrig.

I Poul Schierbecks Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da Grev René fører den unge Suzon bag lyset, og det får store konsekvenser. Poul Schierbeck har skrevet melodierne til nogle af de mest populære danske sange, heriblandt I Danmark er jeg født og Det er i dag et vejr. Dog er Fête galante hans eneste opera.

Den blev opført i 1931 og 1960-62 og foreligger i CD-optagelse. Kun få nulevende har derfor set Schierbecks mesterværk, som vi derfor glæder os til at give liv på teaterscener over hele landet.

Bag operaen står et dansk kreativt hold. Heriblandt reumertvindende Jakob Schjødt, der instruerer sin første opera, mens en af Danmarks unge og lovende dirigenter, Christian Øland, har sit første engagement på Den Jyske Opera.

Fra Den Jyske Opera. Med Copenhagen Phil. Dirgent:
Christina Øland. Instruktør: Jacob Schjødt. Musik: Poul
Schierbeck. Libretto Max Lobedanz. Synges på dansk med danske overtekster. Arrangeret af Opera i Vordingborg.
Varighed: ca. 2 t. 30 min. inkl. pause
.