Tolken – hvortil min verden går

BOGØ FORSAMLINGSHUS
FREDAG D. 28. OKT. 2022 KL. 19.30

Med mulighed for teatermenu kl. 18 (bestilles sammen med billetten)
Efterbestilling af menu er muligt HER

Første Verdenskrig raser. Russiske krigsfanger flygter fra forfølgelse og krigsarbejde i Nordtyskland til det neutrale Danmark. De håber på en dag at kunne vende hjem til deres børn og familier fra internatet i Horserødlejren. Fra Ribe ser unge Ingeborg al krigens had og elendighed. Hun rejser til Horserød for at hjælpe, for at forandre verden og ikke lade mørket sejre. I mødet med russerne, mennesker mærket af krigen og flugten, møder Ingeborg den betagende Stepan – og hun konfronteres med sine værdier, idealer og sit livssyn. Imens fortællingen oprulles ser en gammel Ingeborg tilbage på sit liv: hvad nu, hvis det man troede på som ung, ikke var rigtigt? Hvortil min verden går handler om krig og om at være på flugt. Om tabte muligheder og om konsekvenserne af ens valg i livet. Hvordan kan man forlige sig med sit liv og blive tilfreds med de valg man traf? Hvordan forholder man sig til flygtninge og det at være på flugt? Kan vi bruge de refleksioner i dag?


Forestillingen er baseret på en sand historie og er en autentisk forestilling om Ingeborg Stemann, der som ung akademiker og tolk viede sit liv til Horserødlejren og de russiske flygtninge, der var interneret her.

Fra Parkteatret. Med Karen Nielsen, Sarah Juel Werner, Brian Hjulmann.Manuskript af Andreas Dawe i samarbejde med Søren Iversen.Instruktør: Søren Iversen. Varighed: 80 minutter

Foto: Ingrid Riis fra forestillingen “Tolken – Hvortil min verden går” Parkteatret.