Udvandrerne

VORDINGBORG TEATER
FREDAG D. 30. NOVEMBER 2018 KL. 19.30

Genkend dig selv i en fremmed!
Musikbaseret verdensteater skaber talerum for udvandringens mange stemmer.

Fattigdom, krig, forfølgelse, kærlighed og eventyrlyst har til alle steder og til alle tider ført mennesker ud på rejse. Nogle rejser har ført mennesker til Danmark.

Udvandreren er gæstearbejderen, der søgte arbejde og muligheder i et nyt land med en fremmed kultur, et uforståeligt sprog og sære skikke. Udvandreren er også den politisk forfulgte, der søgte friheden til at tro og mene, hvad hun ville. Udvandreren er også ham som kærligheden trak så stærkt i, at han gik om bord på et skib og sejlede over Atlanten. Og udvandrerne er de børn og voksne, der som familie flygtede fra nazisterne til Sverige, men på vejen strandede i Danmark.

I »Udvandrerne« oplever vi disse knusende, ubegribelige og betagende skæbnefortællinger. Fortællinger om mennesker, der turde tage springet. Beretninger om mennesker, der gav fanden i det liv, de lagde bag sig. Historier om mennesker der bad til, at det var rejsen, der ikke bare ville ændre deres, men deres børn og børnebørns liv. »Udvandrerne« er historier om mennesker, der alle rejste af lyst eller nød – drevet af én drøm. Drømmen om et andet liv. »Udvandrerne« er drømmene fortalt i ord, toner og klange, baseret på interview med udvandrere.

Fra danskdansk / Teatergrad.
Medvirkende: Josephine Raahauge, Wahid Sui Mahmoud. Musiker / sanger: Marie Louise von Bülow m.fl. Instruktør: Sandra Yi Sencindiver. Dramatiker: Julie Glargaard. Scenograf Mona Møller Schmidt. Varighed: 75 min. u/pause