Børneteaterdag

TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE
LØRDAG D. 22. APRIL 2017 KL. 11 – 16

Glæd dig til årets børneteaterdag med gode forestillinger for børn fra 6 år – og deres medbragte voksne!

Børneteaterdagen er en traditionsrig dag med gode teateroplevelser fra nogle af de bedste danske børneteaterproducenter. Her får både børn og voksne noget med hjem. Desuden er der tid til familiehygge og flotte lagkager!

Der kræves billet til de to forestillinger Prinsesse Leonora og Kongen og vandkanden. Til den afsluttende forestilling i parken med Teaterhøjskolens elever er der fri adgang.
Se hele programmet nederst på siden.

 

Kl. 11: Prinsesse Leonora. Fra Bornholms Teater og Taastrup Teater.

leonoraDer var engang en prinsesse, der hed Leonora Christina. Eller det vil sige, hun var ikke en rigtig prinsesse. Men hun var næsten en prinsesse, og hun følte sig i hvert fald som en prinsesse…

Prinsesse Leonora er historien om den ambitiøse kongedatter Leonora Christinas fantastiske liv. Om ægteskabet med verdensmanden Corfitz Ulfeldt, om rigdom, magt, kærlighed, fangenskab og flugt. Om at finde styrken til at klare alle udfordringer – også når det ser allersværest ud.

Leonora Christinas utrolige livshistorie fortælles på fængslende vis af skuespilleren Christine Albrechtslund i intenst samspil med Sprogmester von Kückelsom, Kommandant Fuchs, Tjenestepigen Karen og Kammerjunker Corfitz Ulfeldt.

 

Kl. 13: Kongen og Vandkanden fra Nørregårds Teater.

”Der går den store konge. Det er ham der bestemmer alting.” Når menneskene i hans land kommer i tvivl om, hvad de skal gøre, siger de altid: ”Vi må hellere spørge Kongen.”

Kongen og vandkanden_ane-og-carl-825

– Hvad skal vi lave til aftensmad? Spørg kongen!
– Hvornår skal jeg gå i seng? Spørg Kongen!
– Hvordan får vi græsset til at gro? Spørg Kongen!

En dag sagde Kongen. ”Det ved jeg ikke. Find selv ud af det”. Og det hele gik i stå. Og ministrene sagde ”Øh Bøh”. Det var det eneste de kunne finde på. Så sagde Kongen; ”Spørg din nabo!”, men han vidste det heller ikke. De var så vant til at spørge Kongen om al ting, at de slet ikke mere kunne huske hvad de selv syntes. Og det hele ender med at Kongen gifter sig med heksen fra skoven.

Kongen og vandkanden er et moderne eventyr om at finde sin egen konge, kærligheden og håbet. Hvad sker der når kongen ikke vil beslutte mere og hellere vil passe sin have?

 

Børneteaterdagen arrangeres i samarbejde med Teaterhøjskolen Rødkilde og Vordingborg Bibliotekerne.
Billetter til Børneteaterdagen købes i forsalg på Vordingborg Bibliotekerne eller online på linksene ovenfor. Evt. resterende billetter sælges ved indgangen.

 

Program:

Kl. 11.00 – 11.30: ”Prinsesse Leonora”, spiller i Teatersalen

Kl. 11.30 – 13.00: Madpakker kan spises. Højskolens elever fortæller historier m.m

Kl. 13.00: ”Kongen og Vandkanden ” spiller i 8-Kanten

Kl. 14.00: Kaffe / kakao og lagkage kan købes

Kl. 15.00: Teaterhøjskolen Rødkildes elever opfører vandreforestilling i parken

Kl. 16.00: Tak for i dag