Danner

OTTEKANTEN, TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE, MØN
MANDAG D. 23. SEPTEMBER 2019 KL. 19.30

Danner – en grevinde af folket

Ny forestilling fra Teatergrad / Det Flydende Teater. Der er flotte roser fra anmelderne og publikum fortæller om en aktuel forestilling af høj kvalitet.

Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Hertil kommer en succesfuld forretning med parisermode. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7.
Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side.

Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

I forestillingen “DANNER” sætter Teatergrad & Det Flydende Teater i samarbejde med Danner stiftelsen fokus på de 38.000 kvinder, der hvert år udsættes for fysisk vold i danske hjem.

Forestillingen har oprindeligt spillet i Det Flydende Teaters båd på Furesøen og drager nu på Danmarksturné med en version der er tilrettet mindre teaterrum. På Møn kan det historiske drama opleves i Ottekanten på Teaterhøjskolen Rødkilde.

Anmelderne skrev:
******
“Ét er, at stykket og fortællingen er supergodt skruet sammen.
Noget andet er, at det også er fænomenalt godt spillet!”
Børsen

*****
“Dramaet om grevinde Danner forløses stærkt af Det Flydende Teater
med Lise Lauenblad som bevægende kraftcentrum.”
Monna Dithmer, Politiken

*****
“Enmandshæren Grevinde Danner river og flår i Danmarkshistorien – det er stærkt drama”, skriver Gregers Dirckinck-Holmfeld i sin fem-stjernede anmeldelse af Det Flydende Teaters forestilling.

Det Flydende Teater. Med Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Lise Lauenblad, Marie Louise von Bülow og Karen Guastavino Duelund. Instruktør: Pelle Nordhøj Kann. Varighed: 80 min. u/ pause.