Flygt

OTTEKANTEN, TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE
ONSDAG D. 19. SEPTEMBER 2018 KL. 19.30

TEATERMENU KL. 18 (Bestilles sammen med billetten)
Menuen er: Svenske Köttbullar med kartofler, tyttebær, syltet agurk og flødesovs. Til dessert er der Svensk Prinsesstårta.

Oktober 1943. Poul Henningsen og Arne Jacobsen. To ikoner i samme båd.

En råkold nat mellem 1. og 2. oktober 1943 indleder besættelsesmagten i Danmark jagten på fjender af nazismen. Skæbnen vil, at to af danmarkshistoriens største arkitekter netop denne nat kommer til at dele den samme lille robåd på flugt over farvandet fra Skodsborg Strand til Landskrona i Sverige. Og dér, mellem skumsprøjt og tyske projektører, tager de to arkitekter fat i en diskussion om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som formgivende kunstner – og som menneske.

Forestillingen er sidste værk i Det Flydende Teaters musikdramatiske forestillingsrække om 2. Verdenskrig; De forudgående dramatiske værker har haft henholdsvis Kaj Munk, Storm P. og Halfdan Rasmussen som biografisk omdrejningspunkt. Med Flygt ender rækken af forestillinger ved to af de mest markante skikkelser i dansk kultur- og arkitekturhistorie. To mennesker, der begge havde håndfaste holdninger til alt, de skabte, og til det samfund, der omgav dem.

Fra Det Flydende Teater.
Medvirkende: Pelle Nordhøj Kann, Rolf Hansen. Instruktør: Jacob Schjødt. Dramatiker: Line Mørkeby. Scenograf: Sir Grand Lear. Komponist: Nikolaj Busk.
Varighed: 80 min. u/pause.