Traditionen tro

MARJATTA, KULTURHUSET, STRANDVEJEN 11, 4733 TAPPERNØJE
ONSDAG D. 22. FEBRUAR 2017 KL. 19

Billetter: Kr. 100. Bestilles via mail til vkru@marjatta.dk

En ungdomsforestilling om religion og tro.

Hvad betyder det egentlig at tro? 
Hvordan føles det?
Og hvad skal man overhovedet tro på?

»traditionen TRO« undersøger de unges forhold til religion og tro med udgangspunkt i tiden omkring konfirmationen. Forestillingen går helt tæt på tre unge og de begivenheder, der præger deres liv, tanker og tro. En skilsmisse, en døende farmor og et familieopgør vender op og ned på deres liv og sætter følelser, diskussioner og religiøse begreber og traditioner i spil. Og selvom de tre er kristne, fører deres diskussioner også forestillingen omkring de to andre monoteistiske religioner – jødedom og islam.

»traditionen TRO« bygger på research og interview med inddragelse af blandt andre ungdomsforskere, præster, unge med en anden religiøs baggrund og unge, der har valgt eller fravalgt konfirmationen.

”Jeg ved ikke om jeg tror på noget, og jeg er konfirmeret. Jeg kunne ligeså godt være nonfirmeret, hvis det ikke var fordi min mor absolut ville have at jeg skulle konfirmeres, fordi det er en familietradition.”
Sådan siger Jacob til vennerne Martin og Lotte. De tre sidder i barndommens hule, hvor de stadig mødes, når de har behov for at finde plads til tanker og diskussioner – eller de voksnes verden trænger sig for meget på. Jacob er allerede konfirmeret, mens Martin og Lotte står overfor konfirmationen. Beslutningen hos de to ligger på mange måder i kortene; Lotte kommer fra en ateistisk familie, Martins er troende, men så sker der noget for dem alle tre, der vender op og ned på deres liv og sætter følelser, diskussioner og religiøse begreber og traditioner i spil. Vælger de at følge traditionen, tror de – eller forkaster de både tro og tradition?

En forestilling fra Mærkværk – teater til teenagere.
Medvirkende: Jacob Teglgaard, Ernesto Piga Carbone og Lotte Bergstrøm

1 - Alias Teaterproduktion, traditionen TRO kopi

3 - Alias Teaterproduktion, traditionen TRO kopi